Αλέξης Σαββόπουλος

Παίξτε το μίνι πρωτάθλημα στα ίσια

Ο οργανισμός που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, αν υπάρχει τέτοιος για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οφείλει από αυτή την αγωνιστική να… σκύψει πάνω από το πρωτάθλημα της Football League.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Άρης την υποχρέωσή του για να παραμείνει ζωντανός τη διεκπεραίωσε με επιτυχία κερδίζοντας εύκολα με 2-0 τον Αγροτικό Αστέρα, παραμένοντας στο μείον έξι από την Λαμία. Αν και δεν ικανοποίησε την λαϊκή απαίτηση και για ευρύ σκορ, κατεβάζοντας ταχύτητα στην επανάληψη, η εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλή και αν μη τι άλλο ενθαρρυντική, αν και ο βαθμός δυσκολίας θα ανέβει στα κρίσιμα παιχνίδια με τις ομάδες από την πιο πάνω ταχύτητα.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, στο καλό της διάστημα, έψαξε το γκολ ορθόδοξα, με σχέδιο, με πλάνο, με την μπάλα κάτω, βγάζοντας ωραίες συνεργασίες και πετυχαίνοντας δυο όμορφα γκολ. Αν συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό και ήταν πιο προσεκτικός στην τελική πάσα, θα γινόταν και το χατίρι του κόσμου που στο πρόσωπο των παικτών του Αγροτικού Αστέρα, είδε και το εξέφρασε, πολλές από τις παθογένειες της κατηγορίας.

Ένα μόλις 24ωρο μετά το γκολ-οφσάιντ της Λαμίας, για το βιβλίο Γκίνες, όσοι ακόμη αγαπούν και νοιάζονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν μια απαίτηση, μιας και από την επόμενη και για πέντε αγωνιστικές, ξεκινάει αυτό το μίνι πρωτάθλημα όπου θα παίξουν μεταξύ τους και οι πρώτοι πέντε της βαθμολογίας.

Δηλαδή θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι και θα προκύψουν τα δυο εισιτήρια για τη Σούπερ Λιγκ. Να παιχτούν τα ματς στα ίσια. Με τήρηση των κανόνων, με ισονομία, δίχως προσπάθεια επηρεασμού των διαιτητών και δίχως σκιές και ευτράπελα όπως αυτά των τελευταίων αγωνιστικών με… πρωταγωνίστρια την Λαμία.

Μπορεί να ακούγομαι αιθεροβάμων και λίγο… ουτοπικός αλλά έχω την αίσθηση ότι με το… επικό προχθεσινό οφσάιντ της Λαμίας με την μισή ενδεκάδα εκτεθειμένη, το τερματίσαμε και αν ιδρώνει το αυτί κάποιου, η ώρα να επέμβει είναι τώρα ώστε να διασφαλίσει ότι στις καθοριστικές πέντε επόμενες αγωνιστικές τουλάχιστον δεν θα γελάνε μαζί μας και στην… Ουγκάντα με αυτά που συμβαίνουν.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι παραγράφονται και τα εγκλήματα που έγιναν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το βόλεϊ του αμυντικού του Παναιγιάλειου που τον έβγαλε στον «τάκο» ο ίδιος ο προπονητής του αλλά και ο Πρόεδρος της ομάδας του. Το πέναλτι- φαρσοκωμωδία με την Καλλιθέα που ο Πρόεδρος της αθηναϊκής ομάδας ήθελε να πάρει την ομάδα του και να φύγει, το πέναλτι που επειδή δεν μπήκε με την μια, έπρεπε να εκτελεστεί εκ νέου.

Ο Άρης χωρίς να παραγνωρίζονται τα δικά του λάθη και παραλείψεις στη σεζόν, οι βαθμοί που… πούλησε φτηνά, έχει δικαίωμα και οφείλει να απαιτήσει, τώρα που θα κριθούν τα πάντα, όχι άλλα πέναλτι- παρωδίες, όχι άλλα οφσάιντ που έχουν γίνει viral παγκοσμίως, όχι άλλα χέρια να υψώνονται στον αέρα και όχι άλλους αμυντικούς να γίνονται… αγάλματα. Αν υπάρχει πρόθεση εξυγίανσης όχι μόνο κατ΄ επίφαση, οι πέντε αγωνιστικές που έρχονται στη Football League, δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε αν πρόκειται μόνο για… φούμαρα και λόγια ή αν υπάρχει ελπίδα.

Ο οργανισμός που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, αν υπάρχει τέτοιος για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οφείλει από αυτή την αγωνιστική να… σκύψει πάνω από το πολύπαθο πρωτάθλημα της Football League. Αν δεν το κάνει μετά το οφσάιντ έκτρωμα, απλά θα συνεχίσει να ρίχνει νερό στο μύλο της απόλυτης αναξιοπιστίας και απλά… θα αλλάξουμε πλευρό!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x